Zomertreffen
Zelf kamperen, maar toch samen
Meer informatie
Zomertreffen
Zelf kamperen, maar toch samen
Meer informatie
Zomertreffen
Zelf kamperen, maar toch samen
Meer informatie

Zomertreffen, samen kamperen en doen wat je leuk vindt

Per november 2018 hebben we onze oude naam Trefkampen gewijzigd in een fris en moderner Zomertreffen.

Wil je kamperen en andere mensen ontmoeten? Samen met anderen activiteiten ondernemen? Af en toe een pittige tocht maken met mensen die kiezen voor dezelfde uitdaging? Ga dan mee met ons mee!

Namens NIVON organiseert de Kerngroep Zomertreffen elk jaar zomervakanties op campings in de buurt van mooie natuurgebieden. We staan twee weken lang met 19 gezinnen en alleengaanden bij elkaar met onze eigen tent, caravan of camper. De leeftijd van jongeren loopt uiteen van 5 tot 19 jaar. Daarbij wordt alle gelegenheid geboden om elkaar beter te leren kennen. Op de eerste dag maken we gezamelijk een inloopwandeling. Elke avond treffen we elkaar om 20:00 uur met een kop koffie of thee. Dan wisselen we ervaringen met elkaar uit en maken plannen voor gezamenlijke activiteiten. Iedereen kan aansluiten bij iemands plan, een eigen plan inbrengen of zijn eigen plan trekken. Op die manier zijn er dagelijks andere activiteiten met anders samengestelde groepen. Geen vast programma dus, maar afwisseling en voor elk wat wils.

Zomertreffen betekent doen waar je zin in hebt, in een grotere of juist kleine groep, samen of alleen. De ene dag ga je met anderen mee wandelen, de volgende dag ga je met je partner of gezin een stadje bezoeken. Of je blijft een dag bij je tent. Meestal is er aan initiatieven geen gebrek: een burcht, stad of strand bezoeken, paardrijden, raften, canyoning, bergwandelen, zwemmen, sporttoernooi, fietsen of een huttentocht maken. Dat maakt zomertreffen zeer geschikt voor gezinnen. Iedereen kiest z’n eigen activiteit en aan het eind heeft niemand precies dezelfde vakantie gehad!

Zomertreffen is bedoeld voor iedereen die samen dingen wil ondernemen, maar niet gebonden wil zijn aan voorgekookte programma’s en soms ook gewoon een dag niks wil doen.

Informatie

Zomertreffen 2020

Vooraankondiging seizoen 2020

In voorbereiding zijn campings in:
Bretagne: Panoramic
Luxemburg: Echternach
Luxemburg: Stolzembourg
Frankrijk: de Morvan/Briancon
Slovenië: Camp Danica of Soca
Italië: Entracque, Val-di-Rheme

Lidmaatschap wijzigen  (ook leden toevoegen!)

Nivon Landelijk Bureau
Plantage Middenlaan 2f
1018 DD  Amsterdam

Informatie, kosten en voorwaarden

Opzet
Een Zomertreffen duurt in principe 13 overnachtingen. Ook niet Nivon-leden kunnen deelnemen. 

De reis naar en vanaf de bestemming organiseren deelnemers zelf, met een auto of per openbaar vervoer. Zondagavond begint de groep met een kennismakingskring. Deze kennismaking wordt voortgezet met een inloopwandeling op maandag. Daarna organiseren de deelnemers zelf hun activiteiten. Reisbegeleiders kunnen hierbij assisteren. De verantwoordelijkheid blijft bij de deelnemers.

Vanaf de eerste dag ontstaat er een groepsproces, vooral voor jongeren van belang. Zij trekken meteen met elkaar op, waardoor er snel campingvriendschappen ontstaan.

Bij aankomst op de camping word je door de reisbegeleiders ontvangen. Deze hebben de rol van gastvrouw/-heer en onderhouden ook contacten met de campingbeheerder.

Kosten zomertreffen
Aan het NIVON betaal je een financiële bijdrage om de organisatiekosten te dekken, zoals: voorbereiding, publiciteit, begeleiding en training van begeleiders, aanschaf van materialen, en de koffie-, thee- en limonadehoek. Betaling gebeurt vooraf, gelijktijdig met de inschrijving. Deze bijdrage wordt als volgt berekend:

  • Bijdrage per nacht voor elk Zomertreffen: Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: € 2,50 p.p. per nacht. Voor kinderen tot 13 jaar geldt een gereduceerd tarief van: € 1,50 p.p. per nacht.
  • Wordt lid van Nivon! Als Nivonlid geniet je voordelen en word je op de hoogte gehouden van al onze activiteiten, reizen en workshops. Bovendien steun je een goed doel: Nivon zorgt ervoor dat de natuur beleefbaar blijft op een mooie manier voor iedereen.
    Leden toevoegen via: lidmaatschap wijzigen
  • Geen lid van Nivon? Niet leden betalen daarnaast een toeslag van € 25,00 p.p. vanaf 13 jaar, en kinderen jonger dan 13 jaar € 15,00 p.p.

Bankrekening TRIODOS t.n.v. Nivon Zomer Treffen   NL13 TRIO 0379 5254 96
S.v.p. bestemmingsnummer en -naam vermelden!

Campingkosten
De campingplaatsen worden door ons gereserveerd. Deelnemers betalen de campingkosten zelf rechtstreeks aan de beheerder. Gaarne uiterlijk één dag voor vertrek afrekenen bij de receptie van de camping. Door ons vermelde campingtarieven zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Schrijf je in!
Schrijf je in op het inschrijfformulier van een bestemming vóór 1 mei 2019! Deelname gaat namelijk op volgorde van inschrijving. Als je op tijd inschrijft, is de kans het grootst dat je daadwerkelijk een plaats hebt op de betreffende camping. Wij zijn genoodzaakt om rond 1 mei het aantal reserveringen door te geven aan de campings. Je krijgt een bevestiging als de verschuldigde bijdrage is ontvangen.

Annulering
Heb je al betaald, maar gaat het feest niet door? Nivon retourneert alleen inschrijfgeld als het Trefkamp niet doorgaat of als je minstens zes weken voor aanvang schriftelijk bij de vermeldde contactpersoon annuleert. In het laatste geval krijg je jouw inschrijfgeld minus € 10,00 p.p. administratiekosten retour.

Zomertreffen Privacyverklaring
Door inschrijving geef je de Kerngroep Zomertreffen toestemming om jouw gegevens intern te gebruiken.

Verzekering (zie tevens: Nivon Algemene Voorwaarden Reizen)
Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis, verblijf, en activiteiten. Een reisverzekering is voor iedere deelnemer verplicht. Voor risicovolle activiteiten zoals bergwandelen boven 1500 m., raften, canyoning etc. kan een aanvullende verzekering nodig zijn. Controleer daarom tevoren of je reisverzekering voldoende dekking geeft.

Kerngroep Zomertreffen

Deze bestaat uit enthousiaste kampeerders die graag met anderen op stap gaan. Onze vrijwilligers kom je in de zomer tegen als Reisbegeleider, en in het najaar zijn we bezig om voor de volgende zomer weer leuke Trefvakanties te organiseren.

Werkgroepleden gezocht!

Heb je ervaring met Nivon Trefkampen? De Kerngroep Zomertreffen is op zoek naar nieuwe leden. Deze groep bereidt de Trefvakanties voor: speurt naar nieuwe bestemmingen, onderhoudt de contacten met campings, verzorgt de publiciteit en ook de werving en training van Reisbegeleiders. Een combinatie met een functie als Reisbegeleider is mogelijk. Kerngroepleden krijgen hun reiskosten vergoed, en voor overleg is Skype erg praktisch.
Tijdsinvestering: 1 keer per maand Kerngroepoverleg, training in het voorjaar en evaluatie in het najaar.

Interesse? Neem dan contact met ons op via de onderstaande email-link!

Reisbegeleiders gezocht!

Vind je het leuk om groepen te begeleiden? Onze Reisbegeleider is sociaal en stressbestendig. Je kunt goed samenwerken en organiseren en je laat anderen in hun waarde. Je gebruikt een deel van je eigen vakantie om samen met anderen een fantastische ervaring op te doen. Je bent betrokken bij de voorbereiding en de organisatie, maar tijdens het Zomertreffen ben je ook ‘gewoon’ deelnemer. Je krijgt een tegemoetkoming in de reiskosten en kampeerkosten. Per Zomertreffen zijn er twee reisbegeleiders (evt. reisbegeleider + stagair).
Tijdsinvestering: 2 weken Trefkamp in de zomer, een trainingsdag in het voorjaar en een evaluatiedag in het najaar. Inschrijven van en informatie geven aan nieuwe deelnemers.

Interesse? Neem dan contact met ons op via de onderstaande email-link!

Nieuwe locaties gezocht!

We zijn op zoek naar campings in Italië, Frankrijk, België, Luxemburg, Tsjechië en Duitsland. Campings met meer dan 99 plekken, en eventueel een groepsveld voor 40-60 personen. In Engeland en Scandinavië valt het weer ‘s zomers vaak tegen. Vandaar dat deze gebieden niet onze voorkeur genieten.

Informatie

Nivon Kerngroep Zomertreffen

Moniek Raadt

Voorzitter

Tel. na 19:00 uur: +31 6 - 20284435

Carla van Dijk

Public Relations en Reisbegeleiders

Tel. na 19:00 uur: +31 6 - 10451648

Gerard Schilder

Penningmeester, Website beheer

Tel. na 19:00 uur: +31 6 - 34867022

Mail Kerngroep Zomertreffen

X
X