Trefkamp
Zelf kamperen, maar toch samen
Meer informatie
Trefkamp
Zelf kamperen, maar toch samen
Meer informatie
Trefkamp
Zelf kamperen, maar toch samen
Meer informatie

Trefkampen, individueel en toch samen

Wil je kamperen en andere mensen ontmoeten? Samen met anderen activiteiten ondernemen? Af en toe een pittige tocht maken met mensen die kiezen voor dezelfde uitdaging? Ga dan mee met een Trefkamp!

Namens NIVON organiseert de werkgroep Trefkampen elk jaar kampeerplekken op campings in de buurt van mooie natuurgebieden. In de zomervakantie staan we bijna twee weken lang met zo’n 20 gezinnen en alleengaanden bij elkaar met onze eigen tent, caravan of camper. De leeftijd van kinderen en jongeren loopt uiteen van ongeveer 6 tot 19 jaar. Daarbij wordt alle gelegenheid geboden om elkaar beter te leren kennen. Op de eerste dag maken we een gezamenlijke inloopwandeling. Elke avond ontmoeten we elkaar bij de koffie/thee. Dan wisselen we ervaringen uit en maken plannen voor gezamenlijke activiteiten. Niets moet en elk idee kan naar voren worden gebracht: avontuurlijke wandelingen, klimparken, raften, canyoning, fietsen en mountainbiken, paardrijden, markten, gezamenlijke maaltijd, sporttoernooi, enz.
De ene dag ga je met een klein groepje op stap, de volgende dag met een grote club. Of je blijft lekker alleen op de camping een boek lezen, terwijl je kinderen met een groep op stap zijn.

Informatie + weblinks

Trefkampen 2018

T1 – Eifel, Hellenthal (DU)
Data: zondag 5 tot 18 augustus
Informatie: Addie Niesthoven
Tel. na 19:00 uur: 06 – 46333519

T3 – Piemonte, Entracque (IT)
Data: zondag 22 juli tot 4 augustus
Informatie: Jacques Lelieveld
Tel. na 19:00 uur: 06 – 42649609

T5 – Gran Paradiso, Rhêmes-Saint-Georges (IT)
Data: zondag 29 juli tot 11 augustus
Informatie: Anneke Ruttenberg
Tel.: 06 – 12961045

Nivon Landelijk Bureau
Plantage Middenlaan 2 F
1018 DD  Amsterdam

Informatie, kosten en voorwaarden

Opzet van het Trefkamp
Per Trefkamp kunnen maximaal 60 personen deelnemen. Ook niet Nivon-leden mogen deelnemen. Inschrijven als groep is niet mogelijk.

De reis naar en vanaf het Trefkamp organiseren deelnemers zelf, met een auto of per openbaar vervoer. Het is gebruikelijk dat de groep op zondagavond begint met een kennismakingskring. Deze kennismaking wordt voortgezet met een inloopwandeling op maandag. Daarna organiseren de deelnemers zelf hun activiteiten.

Vanaf de eerste dag ontstaat er een groepsproces, vooral voor de kinderen/jongeren van belang. Zij trekken meteen met elkaar op, waardoor er snel campingvriendschappen ontstaan. Belangrijk: Je bent met een groep, maar dat betekent niet dat alles met of in de groep gedaan moet worden. De opzet van het Trefkamp is, dat er veel mogelijk is en weinig moet.

Een Trefkamp duurt in principe 14 dagen (13 nachten). Zo kan er een prettige sfeer ontstaan in de groep. In de Trefkampen ver weg gaan deelnemers soms 1 of 2 nachten eerder weg (i.v.m. weekenddrukte op de weg).

Bij aankomst op de camping word je door de reisbegeleiders ontvangen. Deze hebben de rol van gastvrouw/-heer en onderhouden o.a. contacten met de campinghouder. Als deelnemer organiseer je zelf je activiteiten. De reisbegeleiders assisteren hierbij, maar de verantwoordelijkheid blijft bij de deelnemers.

Trefkampkosten
Aan het NIVON betaal je een financiële bijdrage om de organisatiekosten te dekken, zoals: voorbereiding, publiciteit, begeleiding en training van begeleiders, aanschaf van materialen, en de koffie-, thee- en limonadehoek. Betaling gebeurt vooraf, gelijktijdig met de inschrijving.
Deze bijdrage wordt als volgt berekend:

  • Bijdrage per nacht; de tarieven verschillen per Trefkamp, zie de individuele pagina’s. Voor kinderen tot 13 jaar geldt een gereduceerd tarief.
  • Niet leden betalen daarnaast een toeslag van € 25,00 p.p. vanaf 13 jaar, en kinderen jonger dan 13 jaar € 15,00 p.p.

Campingkosten
De campingplaatsen worden door het NIVON gereserveerd, echter de deelnemers betalen de campingkosten zelf rechtstreeks aan de beheerder. Uiterlijk één dag voor vertrek dient te worden afgerekend bij de receptie.

Inschrijven
Dit gaat via het inschrijfformulier bij iedere Trefkampbeschrijving. Doe dit tijdig en bij voorkeur vóór 1 mei 2018 i.v.m. vastleggen van reserveringen bij de campings. De inschrijving is definitief als de verschuldigde bijdrage voor organisatiekosten aan het Nivon is ontvangen. Je krijgt hier een bevestiging van!

Annuleren
Annulering dient schriftelijk te geschieden bij de vermeldde contactpersoon van het Trefkamp. Bij annulering tot zes weken voor de aanvangsdatum ontvang je het betaalde bedrag terug, minus € 10,00 p.p. administratiekosten. Daarna vindt geen restitutie meer plaats en ben je aangewezen op je annuleringsverzekering.
Als een Trefkamp niet doorgaat vanwege organisatorische redenen wordt al het geld teruggestort.

Verzekering
Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis en verblijf, inclusief de activiteiten die zij ondernemen. Een reisverzekering is voor iedere deelnemer verplicht. Voor risicovolle activiteiten zoals bergwandelen boven 1500 m., raften, canyoning etc. kan een aanvullende verzekering nodig zijn. Controleer daarom tevoren of je reisverzekering voldoende dekking geeft.

Werkgroep Trefkampen

Deze bestaat uit enthousiaste kampeerders die graag met anderen op stap gaan. Onze vrijwilligers kom je in de zomer tegen als Trefkamp Reisbegeleider, en in het najaar zijn we bezig om voor de volgende zomer weer leuke Trefkampen te organiseren.

Werkgroepleden gezocht!

Heb je ervaring met Nivon Trefkampen? De Werkgroep NIVON Trefkampen is op zoek naar nieuwe leden. Deze groep bereidt de Trefkampen voor: speurt naar nieuwe bestemmingen, onderhoudt de contacten met campings, verzorgt de publiciteit en ook de werving en training van Trefkampbegeleiders. Een combinatie met een functie als Reisbegeleider is mogelijk. Werkgroepleden krijgen hun reiskosten vergoed, en voor vergaderen is Skype ook praktisch.
Tijdsinvestering: ca. 9 uren per maand, vooral in het voorjaar en najaar.
Interesse? Neem dan contact met ons op via de onderstaande email-link!

Reisbegeleiders gezocht!

Vind je het leuk om groepen te begeleiden? Onze Reisbegeleider is sociaal en stressbestendig. Je kunt goed samenwerken en organiseren en je laat anderen in hun waarde. Je gebruikt een deel van je eigen vakantie om samen met anderen een fantastische ervaring op te doen. Je bent betrokken bij de voorbereiding en de organisatie, maar tijdens het Trefkamp ben je ook ‘gewoon’ deelnemer. Je krijgt een tegemoetkoming in de reiskosten en kampeerkosten. Per Trefkamp zijn er twee reisbegeleiders (evt. reisbegeleider + stagair).
Tijdsinvestering: 2 weken Trefkamp in de zomer, een trainingsdag in het voorjaar en een evaluatiedag in het najaar. Inschrijven van en informatie geven aan nieuwe deelnemers.
Interesse? Neem dan contact met ons op via de onderstaande email-link!

Nieuwe locaties gezocht!

We zijn op zoek naar campings in Italië, Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland. Campings die meer dan 90 plekken hebben, eventueel met een groepsveld voor 40-60 personen. In Engeland en Scandinavië valt het weer ‘s zomers vaak tegen. Vandaar dat deze gebieden niet onze voorkeur genieten.

Informatie

Nivon werkgroep Trefkampen

Muriel Rettschnick

Public Relations

Tel. na 19:00 uur: 06 - 14331758

Gerard Schilder

Penningmeester, website beheer

Tel. na 19:00 uur: 06 - 34867022

Jacques Lelieveld

Contacten reisbegeleiders

Tel. na 19:00 uur: 06 - 42649609

Mail Werkgroep Trefkampen