Zomertreffen, samen kamperen en doen wat je leuk vindt

Kergroep Nivon Zomertreffen.

Voor gezinnen, stellen – met of zonder kinderen – én alleengaanden. Wil je kamperen en samen met anderen activiteiten ondernemen zonder gebonden te zijn aan een voorgekookt programma? Dan is zomertreffen iets voor jou.

Zomertreffen betekent doen waar je zin in hebt. De ene dag ga je met een groepje wandelen, de volgende dag ga je alleen, of met je gezin een stadje bezoeken. Of je blijft een dag luieren bij je tent. We kamperen twee weken en staan met elkaar op een veld. ’s Avonds treffen we elkaar in de koffie/thee kring. We bespreken plannen en wisselen tips uit over de mooiste routes of leukste activiteiten. Iedereen kan meedoen met het plan van anderen of zelf een eigen plan inbrengen. Aan initiatieven is nooit gebrek: (berg)wandelen, een huttentocht maken, zwemmen, raften, een burcht, stad of strand bezoeken, paardrijden, canyoning, of een sporttoernooi organiseren . Dat maakt zomertreffen geschikt voor alle deelnemers. Iedereen kiest z’n eigen activiteit en aan het eind heeft niemand precies dezelfde vakantie gehad! Geen vast programma dus, maar afwisseling en voor elk wat wils.

Zomertreffen pagina’s

Bezoekers aantal: Hit Counter

Nivon Landelijk Bureau
Plantage Middenlaan 2f
1018 DD  Amsterdam

Informatie, kosten en voorwaarden

Opzet
Een Zomertreffen duurt in principe 13 overnachtingen. Ook niet Nivon-leden kunnen deelnemen. 

De reis naar en vanaf de bestemming organiseren deelnemers zelf. Zondagavond begint het Zomertreffen met een kennismakingskring. Deze kennismaking wordt voortgezet met een inloopwandeling op maandag. Daarna organiseren deelnemers zelf hun activiteiten. Vanaf de eerste dag ontstaat er een groepsproces, vooral voor jongeren van belang. Zij trekken meteen met elkaar op, waardoor er snel campingvriendschappen ontstaan.

Bij aankomst op de camping word je door de reisbegeleiders ontvangen. Deze hebben de rol van gastvrouw/-heer en onderhouden ook contacten met de campingbeheerder.

Kosten Zomertreffen
Aan het NIVON betaal je een financiële bijdrage om de organisatiekosten te dekken, zoals: voorbereiding, publiciteit, begeleiding en training van reisbegeleiders, aanschaf van materialen, en de koffie-, thee- en limonadehoek. Na ontvangst van je inschrijving krijg je binnen ongeveer een week een nota met betalingsverzoek toegestuurd!

  • Elk Zomertreffen heeft een eigen bijdrage, zie hiervoor de individuele Zomertreffen pagina’s (kosten).
  • Wordt lid van Nivon! Als Nivonlid geniet je voordelen en word je op de hoogte gehouden van al onze activiteiten, reizen en workshops.
  • Geen lid van Nivon? Niet leden betalen daarnaast een toeslag van  € 25,00 p.p. vanaf 18 jaar, en kinderen tot 18 jaar  € 15,00 p.p.

Campingkosten
De campingplaatsen worden door ons gereserveerd. Deelnemers betalen de campingkosten zelf rechtstreeks aan de beheerder. Gaarne uiterlijk één dag voor vertrek afrekenen bij de receptie van de camping.

Schrijf je in!
Schrijf je in op het inschrijfformulier van een Zomertreffen vóór 1 mei 2020! Deelname gaat namelijk op volgorde van inschrijving. Als je op tijd inschrijft, is de kans het grootst dat je daadwerkelijk een plaats hebt op de betreffende camping. Wij zijn genoodzaakt om rond 1 mei het aantal reserveringen door te geven aan de campings. Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld‚ én het bedrag gestort hebt op onze rekening, krijg je een bevestiging van je deelname.

Annulering
Heb je al betaald, maar gaat het Zomertreffen niet door! In dat geval of als je minstens zes weken voor aanvang per e-mail bij de vermeldde contactpersoon annuleert, retourneert het Nivon je inschrijfgeld. Voor annulering op initiatief van een deelnemer rekent het Nivon  € 10,00 administratiekosten.

Verzekering (zie tevens: Nivon Algemene Voorwaarden Reizen)
Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis, verblijf, en activiteiten. Een reisverzekering is voor iedere deelnemer verplicht. Voor risicovolle activiteiten zoals bergwandelen boven 1500 m., raften, canyoning etc. kan een aanvullende verzekering nodig zijn. Controleer daarom tevoren of je reisverzekering voldoende dekking geeft.

Kerngroep Zomertreffen

Deze bestaat uit enthousiaste kampeerders die graag met anderen op stap gaan. Onze vrijwilligers kom je in de zomer tegen als Reisbegeleider, en in het najaar zijn we bezig om voor de volgende zomer weer leuke Trefvakanties te organiseren.

Reisbegeleiders gezocht!

Vind je het leuk om groepen te begeleiden? Onze Reisbegeleider is sociaal en stressbestendig. Je kunt goed samenwerken en organiseren en je laat anderen in hun waarde. Je gebruikt een deel van je eigen vakantie om samen met anderen een fantastische ervaring op te doen. Je bent betrokken bij de voorbereiding en de organisatie, maar tijdens het Zomertreffen ben je ook ‘gewoon’ deelnemer. Je krijgt een tegemoetkoming in de reiskosten en kampeerkosten. Per Zomertreffen zijn er twee reisbegeleiders (evt. reisbegeleider + stagair).
Tijdsinvestering: 2 weken Trefkamp in de zomer, een trainingsdag in het voorjaar en een evaluatiedag in het najaar. Inschrijven van en informatie geven aan nieuwe deelnemers.

Interesse? Neem dan contact met ons op via de onderstaande email-link!

Nieuwe locaties gezocht!

We zijn op zoek naar campings in Italië, Frankrijk, België, Luxemburg, Tsjechië en Duitsland. Campings met meer dan 99 plekken, en eventueel een groepsveld voor 40-60 personen. In Engeland en Scandinavië valt het weer ‘s zomers vaak tegen. Vandaar dat deze gebieden niet onze voorkeur genieten.

Informatie

Nivon Kerngroep Zomertreffen

Moniek

Voorzitter, Contact persoon

Pauline

Website en Toorts

Gerard

Penningmeester, Website beheer.

Vertrekt eind dit seizoen medio september 2020.
Vacature !

Mail Kerngroep Zomertreffen

X
X